Contact

x
Financiële verslaglegging makkelijk gemaakt

De regels op het gebied van financiële verslaglegging worden steeds strenger. Daardoor worden rapportages steeds complexer.

Regulatory Reporting

Regelgeving zoals IFRS maakt dat de eisen aan externe verslaggeving veel complexer zijn. Bedrijven moeten meer interne informatie bij hun verslaglegging betrekken. Dat betekent dat het Office of the CFO in staat moet zijn om meer interne databronnen te ontsluiten en het hele rapportageproces te orchestreren.

Regulatory Reporting

Een financiële rapportage stel je niet zomaar op. De regels op het gebied van financiële verslaglegging worden steeds strenger.

Als gevolg van regelgeving zoals IFRS zijn de eisen aan externe verslaggeving veel complexer geworden. Bedrijven moeten veel meer interne informatie bij hun verslaglegging betrekken. Dat betekent dat het Office of the CFO in staat moet zijn om meer interne databronnen te ontsluiten en het hele rapportageproces te orchestreren. Complex? Dat hoeft het zeker niet te zijn. Mits u afscheid neemt van spreadsheets als consolidatiegereedschap.

Fast close als basis

Om efficiënt te voldoen aan de eisen op het gebied van transparantie, heeft de CFO in eerste instantie baat bij een geoptimaliseerd Fast Close proces. Wie immers een vlotte financiële periodeafsluiting kan realiseren, heeft grip op de beschikbare data en weet die gegevens ook vlot samen te voegen. Zo’n gestructureerd en geautomatiseerd proces dat naadloos integreert met bronprocessen zorgt voor optimale datakwaliteit en versnelt het verslagleggingsproces.

Makkelijk samenwerken

Een financieel verslag is nooit het werk van één persoon. In het meest ideale geval kunnen verantwoordelijken van verschillende afdelingen hun aanpassingen doorvoeren in één centraal bestand. Daardoor bestaat er maar één enkele versie van de waarheid. Als de Office of the CFO de workflow aanstuurt, is het finance team voortdurend in controle. Het wordt zo veel makkelijker om tijdig en volledig te publiceren.

Stroomlijn uw verslaglegging met Ctac

Wilt u de kwaliteit van uw financiële verslaglegging verhogen en bovendien veel sneller en makkelijker publiceren? Dan helpen wij u graag op weg. Wij kunnen u ondersteunen bij elke stap in de keten. Van het optimaliseren van uw data-omgeving tot het integreren van de juiste systemen. Onze experts weten wat er speelt helpen u gericht helpen bij het zetten van de juiste stappen.

SAP BPC

Besteed meer tijd aan de groei van uw bedrijf en minder tijd aan uw boekhouding. Stroomlijn uw planning en realiseer een snellere sluiting van de boekhouding. SAP BPC biedt verschillende mogelijkheden voor planning, budgettering, prognoses en financiële consolidatie.

SAP S/4HANA

SAP S/4HANA is een intelligence ERP oplossing die specifiek voor in-memory computing ontworpen. SAP S/4HANA is de digital core die uw onderneming koppelt aan mensen, bedrijfsnetwerken, IoT, big data en nog veel meer.

CFO’s, opgelet: IFRS16 compliance is niet zo moeilijk

Blog - July 9 2018, Marcel Koning, 2 min leestijd

De nieuwe leasestandaard IFRS 16 zorgt voor ingrijpende veranderingen. De financiële administratie van leasecontracten moet op de schop, want al die contracten dienen terug te komen in het jaarverslag.

IFRS16-COMPLIANT DANKZIJ SAP CONTRACT & LEASE MANAGEMENT

Referentiecase Canon Production Printing

1 januari 2019 moesten beursgenoteerdebedrijven met huur- en leaseverplichtingen voldoen aan de nieuwe leasestandaard. Om dit mogelijk te maken riep Canon de hulp in van Ctac.