Contact

x
Business Intelligence

Succesvol zijn met business intelligence kan alleen met het juiste fundament en een goed doordachte aanpak.

Succesvol zijn met business intelligence kan alleen met het juiste fundament en een goed doordachte aanpak.

U wilt aan de slag met business intelligence. U leest over nieuwe ontwikkelingen en hoort enthousiaste verhalen over succesvolle implementaties bij anderen. Maar waar moet u beginnen?

Business intelligence (BI)-oplossingen

U kunt uw klanten alleen goed bedienen als u precies weet waar zij behoefte aan hebben. En u kunt uw organisatie en processen alleen maar optimaliseren, als u alle belangrijke trends, ontwikkelingen en KPI’s scherp in beeld heeft. Met business intelligence-oplossingen zorgt u voor de kennis en de inzichten die u nodig heeft om beter te beslissen en onderbouwd te optimaliseren.

Succesvol zijn met business intelligence begint met vijf heldere uitgangspunten

Business intelligence is meer dan het toegankelijk maken, analyseren en begrijpen van ruwe data. Wij vinden dat data omgezet moeten worden naar informatie die tot actie kan leiden. Daarom hanteren wij een succesvolle, in eigen huis ontwikkelde aanpak voor het oplossen van informatievraagstukken. Vijf uitgangspunten staan daarbij centraal.
 

  • De informatiebehoefte is het uitgangspunt: stel eisen aan de formulering van informatiebehoeften en zorg dat ze gerelateerd zijn aan een bedrijfsdoelstelling of aan het monitoren van processen.
  • Heldere en eenduidige definities: een goede rapportage hangt af van veel factoren, maar de basis ligt altijd in het opstellen van de juiste definities. Binnen één organisatie hanteren verschillende afdelingen echter vaak hun eigen definities.
  • Continu waarde toevoegen en wachttijden verminderen: niet alle wensen kunnen tegelijkertijd worden aangepakt. Vul behoeften daarom in op basis van prioriteiten. Lever de gevraagde functionaliteit bovendien incrementeel op. Zo voegt elke oplevering waarde toe.
  • Geen technisch gedreven oplossingen: implementeer een oplossing als die aansluit bij uw BI-strategie. Technisch gedreven implementaties zijn zonde van de gebruikte resources. Besteed uw tijd en energie alleen aan functionaliteit waar de gebruiker echt mee geholpen is.
  • Eenvoud: gebruiksgemak bepaalt hoe graag mensen met een oplossing werken. Uitgebreide functionaliteit komt de toegankelijkheid voor de eindgebruiker niet altijd ten goede. Uw bedrijf heeft juist behoefte aan eenvoudige en overzichtelijke rapportages die werken.

Wat is de beste business intelligence-oplossing?

Er zijn veel verschillende BI-oplossingen beschikbaar die qua mogelijkheden en prijs behoorlijk uiteenlopen. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw organisatie, hangt helemaal af van uw wensen. Wilt u, bijvoorbeeld, vooral terugkijken of heeft u behoefte aan een intelligente oplossing die ook voorspellingen doet? En heeft u behoefte aan de meest actuele, realtime informatie die rechtstreeks afkomstig is uit uw bronsystemen?

Ctac helpt u op weg

In de praktijk zijn er allerlei bestaande situaties waarmee u rekening moet houden. Meerdere bronnen met veel data, multi-cloudomgevingen, analyses en selfservice-mogelijkheden waarbij wendbaarheid een must is. Ctac helpt u om een BI-oplossing te kiezen die aansluit bij uw wensen en uw systemen. Wilt u meer weten over de meest geschikte BI-oplossing voor uw situatie? Neem dan contact op met ons.

Microsoft Power BI

Data verzamelen. Het lijkt alsof iedereen om ons heen zich er tegenwoordig mee bezighoudt, en niemand wil natuurlijk achterblijven. Data is op het moment al een uiterst belangrijke productiefactor voor zowel MKB als grote organisaties.

SAP Analytics Cloud

Met SAP Analytics Cloud beschikt u over alle functionaliteiten voor analytics op één SaaS-platform. Inclusief planning, predictive analytics en business intelligence (BI). U houdt altijd zicht op de context en bespaart tijd met plannen, analyserenen voorspellen.

Meer doen met Data Analytics? Zorg dat je deze 4 zaken op orde hebt

Blog - July 17 2019, Nico Buwalda, 4 min leestijd

Data Analytics zijn voor organisaties onmisbaar om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en processen te optimaliseren. Daarom is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste analytics-oplossing kiest.

Je klant verrassen met de kracht van data

Infographic

Klanten verwachten veel. Maak van uw klanten fans door in te spelen op hun wensen. Wat zijn valkuilen en waarmee scoort u een voltreffer? Deze infographic helpt u op weg.

Checklist BI: zo haalt u meer uit uw data

Checklist

U kunt klanten alleen goed bedienen als u precies weet waar zij behoefte aan hebben. Download de checklist en doe uw voordeel met deze vijf tips over Business Analytics.