Contact

x
Cloud security

Onbekenden die inbreken op uw netwerk en zich toegang verschaffen tot uw bedrijfsgegevens of uw processen verstoren – u moet er niet aan denken. Krijg grip op uw beveiliging in de cloud.

Veiligheid is een universele uitdaging

Veiligheid is een universele uitdaging met veel verschillende aspecten. Zo wilt u er, bijvoorbeeld, zeker van zijn dat mensen niet zonder de juiste autorisatie bij uw systemen en gegevens kunnen. Tegelijkertijd wilt u dat uw gebruikers aangenaam kunnen werken, waar ter wereld ze zich ook bevinden, zonder dat u ze lastig moet vallen met eindeloze veiligheidsprocedures.

Cloud security

Natuurlijk wilt u ook voorkomen dat virussen of hackers toegang krijgen tot uw systemen. Tegenwoordig zijn een goede firewall en een virusscanner niet meer genoeg om kwaadwillenden buiten de deur te houden. Een hacker kan op het ene moment aankloppen bij de ene uithoek van uw systeem en een week later een andere actie uitvoeren op een heel andere plaats, om uiteindelijk toch toegang te krijgen tot uw systemen. Deze pogingen gewoonweg loggen en achteraf analyseren is niet voldoende. U moet voortdurend alle interacties met uw IT-omgeving controleren en direct in staat zijn om verdachte patronen te herkennen.

Creëer een veilige cloudomgeving

Ctac helpt u om een veilige cloudomgeving te realiseren. Dat doen we op verschillende manieren. Zo maken wij met behulp van een praktische vulnerability scan een integrale vingerafdruk van uw systemen en leggen we eventuele zwakke plekken volledig bloot. Op basis van de resultaten van deze scan kunt u direct prioriteiten stellen en de veiligheid van uw data en uw processen stapsgewijs verbeteren.

Wij dichten eventuele gaten en helpen u om uw systemen op te volgen en eventuele bedreigingen te signaleren. Daarom stellen wij u in staat om voortdurend alle interacties met uw systemen te controleren en te analyseren in uw eigen Security Operation Center. Op het moment dat zich verdacht, afwijkend gedrag voordoet, kunt u direct maatregelen nemen. Deze vroegtijdige detectie helpt u om de impact te beperken.

Cloud security volgens de hoogste normen

Uiteraard kunt u er zeker van zijn dat de systemen die bij Ctac gehost worden, beveiligd zijn volgens de hoogste normen. Het is ons beleid om daar verder niets over te vertellen, maar wij verzekeren u dat we overal aan gedacht hebben. U kunt bij Ctac verschillende beveiligingslagen verkrijgen. Bovenop het basisniveau, dat al zeer robuust is, bieden we nog specifiekere vormen van beveiliging.

Mendix

Wilt u snel applicaties ontwikkelen, integreren en aanpassen aan veranderende processen? Mendix, een geavanceerd application Platform as a Service (aPaaS), brengt het binnen handbereik. Bouw een innovatieve applicatie binnen enkele weken.

Microsoft Azure

Het Microsoft Azure platform is een veelzijdig cloud computing platform van Microsoft waarmee u internetdiensten als een dienst kunt aanbieden. Dit kan via het internet maar ook binnen de omgeving van uw eigen bedrijf.

6 belangrijke aandachtsgebieden voor de multi-cloud

Anders dan vroeger zetten bedrijven steeds vaker losse applicaties in. Hoe zorgt u ervoor dat al deze lokale oplossingen en cloud oplossingen naadloos en veilig met elkaar samenwerken?

Download whitepaper

Zonder plan naar de cloud? Geen goed plan!

Blog - August 20 2019, Léon van den Bogaert, 4 min leestijd

Overstappen naar de cloud, het klinkt zo simpel. Toch merk ik dat veel mensen niet echt een idee hebben wat het precies inhoudt en hoe je zo’n overstap aanpakt.

Recorded Webinar: Cloud Security

Webinar Recording

In deze webinar recording leggen we uit hoe u in een decentrale multi-cloud omgeving tóch een centraal beeld van uw veiligheid creëert.

In vijf stappen naar de cloud met een checklist

Checklist

Cloud biedt een flinke vooruitgang op het gebied van wendbaarheid, functionaliteit en productiviteit. Deze checklist met de vijf stappen naar de cloud helpt u op weg.