Contact

x
Application development

Ontdek welke manier van applicatieontwikkeling het beste past bij uw organisatie. Want met juiste aanpak en een solide applicatie kunt u processen écht slimmer en eenvoudiger aanpakken. En houdt u de controle over uw IT-landschap.

Ondersteun uw processen met slimme applicaties

U wilt applicaties ontwikkelen om snel te reageren op nieuwe technologische ontwikkelingen. Of om uw bestaande applicaties in lijn te brengen met de veranderende wensen van de organisatie. Hoe pakt u dat slim aan? En hoe integreert u processen en applicaties zodat u er nu en in de toekomst profijt van hebt?

Application development oplossingen

Iedere organisatie werkt met diverse applicaties die de bedrijfsprocessen ondersteunen. Voor bedrijfskritische processen zijn er standaard applicaties, die de benodigde functionaliteit bieden op basis van best practices. Als deze applicaties niet voldoen, moet uw organisatie keuzes maken. U kunt de applicatie zelf aanpassen, maar bij complexere processen is dit een intensieve en kostbare investering. Bovendien zijn er ook processen die buiten de standaard vallen, maar die u toch wilt ondersteunen. In beide gevallen is het ontwikkelen van een nieuwe applicatie de meest geschikte oplossing.

In het verleden was het ontwikkelen van applicaties echter een intensief proces. Door de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren, is het ontwikkelen van applicaties veel toegankelijker geworden. Nieuwe methoden, waaronder Rapid Application Development (RAD), verkorten het ontwikkelproces drastisch van maanden naar weken of zelfs dagen.

Welke impact moet uw applicatie hebben?

Maar behalve snelheid spelen bij de ontwikkeling of aanpassing van een applicatie meer factoren een belangrijke rol. Denk aan de complexiteit van de applicatie. Gaat het om een bestaande of nieuwe applicatie? En zijn de processen veranderlijk of juist standaard? Maar denk ook aan het aantal gebruikers en de integratie met andere applicaties. De belangrijkste vraag is welke impact de verandering moet hebben? Want door alle factoren en wensen goed in kaart te brengen, kunt u beter definiëren wat voor applicatie u wilt ontwikkelen. Mogelijk beschikt u al over de functionaliteit zonder dat u het weet. Of misschien heeft u écht een volledig nieuwe applicatie nodig.

Er zijn bijvoorbeeld grofweg drie mogelijkheden voor applicatieontwikkeling wanneer u te maken heeft met een op SAP georiënteerd applicatie landschap:

  • Classic extensibility: Het uitbreiden van standaardprocessen binnen de kern, zoals de ERP-omgeving. Dit biedt vrijheid en de mogelijkheid om het proces te beïnvloeden. Maar bij updates vraagt het bijwerken van de extensie veel handmatig werk.
  • In-app-extension: Kleine aanpassingen binnen de kern met behulp van standaard beschikbare tools. Hier is meestal geen diepgaande technische kennis voor nodig en extensies blijven beschikbaar bij nieuwe updates.
  • Side-by-side: Het ontwikkelen van aanvullingen en volledig nieuwe applicaties buiten de kern. Biedt volledige flexibiliteit in ontwikkeling en is eenvoudiger te integreren met andere applicaties. Dit kan met het Rapid Application Platform Mendix, maar ook met verschillende ontwikkeltalen zoals ABAP, .Net of Java. Bovendien houdt u de kern schoon en kunt u de applicaties alvast geschikt maken voor de cloud.

Wat heeft u nodig?

Wilt u weten waar u het beste uw nieuwe applicatie kunt ontwikkelen of bestaande applicaties kunt aanpassen? We helpen u graag om uw overwegingen scherp te krijgen. Samen kijken we welke methode het beste past bij uw bedrijfsprocessen en uw IT-landschap.

Rapid Application Development

Het digitale tijdperk leidt tot veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van technologie. Ontwikkel applicaties sneller om wendbaar te blijven in het digitale tijdperk.

Rapid Integration Development

Gegevens moeten makkelijk door uw hele organisatie kunnen stromen en te gebruiken zijn binnen systemen, webapplicaties en mobiele apps. Hoe realiseert u zo’n complexe integratie?

Ctac iPaaS

Het cloudlandschap is geëxplodeerd. Alles beweegt naar de cloud: van kleine oplossingen die één taak ondersteunen tot grote en integrale ERP-systemen. Maar hoe zorgt u dat al die systemen met elkaar praten en probleemloos data uitwisselen?

Mendix

Wilt u snel applicaties ontwikkelen, integreren en aanpassen aan veranderende processen? Mendix, een geavanceerd application Platform as a Service (aPaaS), brengt het binnen handbereik. Bouw een innovatieve applicatie binnen enkele weken.

Rapid Application Development (RAD) met Mendix

Veel organisaties kiezen voor een RAD-platform. Dit stelt organisaties in staat om applicaties sneller te ontwikkelen, met minder middelen en op een beheersbare manier. Maar welke keuzes komen daarbij kijken?

Bekijk productsheet

Zo geef je richting aan innovatie

Blog - August 29 2018, 4 min leestijd

Hoe stimuleer je innovatie in je organisatie? Recent maakte ik op uitnodiging van SAP een tour langs toonaangevende bedrijven in Silicon Valley die elk op hun eigen manier richting geven aan innovatie.

Webinar - Samenwerking Mendix & Ctac

Video

Ctac werkt samen met Mendix, leverancier van een applicatie-Platform-as-a-Service-oplossing (aPaaS) waarmee organisaties versneld kunnen aanpassen aan veranderende processen.

Mendix onderscheidt Ctac met Fast Track Partner Award

Nieuwsbericht

Ctac ontving tijdens de Mendix Partner Day de award voor Fast Track Partner van het jaar. Deze prijs werd uitgereikt aan de Mendix partner die het afgelopen jaar veel potentieel heeft getoond.